Menu
Επιλογή Ελληνικής Γλώσσας ΕΛ | Select Engligh Language EN | Sélectionnez la langue française FR | Wählen Sie die Deutsche Sprache DE
Icon representing a Disabled person in wheelchair Ιστοσελίδα με προδιαγραφές για διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ
Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Ο σεβασμός στον άνθρωπο, στις αξίες, στη θέληση, στη δημιουργία και στην ισότητα αποτελεί βασικό μέλημά της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Πριν από χρόνια, στις αρχές του 2.000 η εταιρεία επέλεξε να εντάξει στη στρατηγική της μια νέα φιλοσοφία, της αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτή η συνειδητή εταιρική απόφαση εξελίχθηκε και με όχημα το ΖΑΓΟΡΙ έγινε ουσιαστικό έργο και προσφορά! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, να συμμετέχει έμπρακτα στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας, αφήνοντας το δικό της πολύτιμο κοινωνικό αποτύπωμα.

Με συνοδοιπόρους και συνεργάτες επίσημους φορείς και αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το «ΖΑΓΟΡΙ» προσφέρει και στηρίζει έμπρακτα τα παιδιά, τους γονείς, την οικογένεια, τον άνθρωπο, την κοινωνία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

tokalomesamas

«Το καλό το’χουμε μέσα μας»: Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αποφάσισε να συνεισφέρει στη διαμόρφωση μιας αισιόδοξης νοοτροπίας, προτρέποντας το κοινό να σκεφτεί με αυτό τον τρόπο, προκαλώντας το να αναγνωρίσει το καλό που έχει μέσα του και να δει τα μικρά θαύματα γύρω του.

Εκφράζοντας «το καλό που έχουμε μέσα μας» μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, όπως ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας, ο Ραφαήλ. Πνεύμα ανήσυχο, τολμηρός, με πείσμα και ορμή όπως κάθε νέος της ηλικίας του, μαθητής στην ΕΛΕΠΑΠ αλλά και πρωτοετής φοιτητής στη Φιλοσοφική, κατάφερε να «πετάξει» με αετό, παρά το ότι στη γη κινείται μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο. Έχει όμως «το καλό μέσα του», νιώθει καλά και ζει κάθε στιγμή στη ζωή του «σα να είναι ένα θαύμα».

Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα που έγινε σενάριο κορυφώνεται με την κοινωνική προσφορά της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στο σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Η εταιρεία «υιοθέτησε» τα άπορα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας εξολοκλήρου το πρόγραμμα αποκατάστασης τους! Καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη για τους μικρούς και τους νεαρούς φίλους μας οι οποίοι θα μπορούν πλέον να εξελιχθούν σε χρήσιμα και δραστήρια μέλη της κοινωνίας μας.

Το αισιόδοξο μήνυμα της καμπάνιας και την κοινωνική δράση ήρθε να υπογράψει το ρητό του Άλμπερτ Αϊνστάιν «Υπάρχουν δύο τρόποι να ζεις τη ζωή σου. Ο ένας λες και τίποτα δεν είναι θαύμα. Ο άλλος λες και όλα είναι ένα θαύμα».

ekesmall

“Στην Κένυα διψάνε”: Το 2007  η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. σε συνεργασία με την ActionAid, υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υδροδότησης στην περιοχή Γιουσίγκου της Κένυας. Με αυτήν την πρωτοβουλία το νερό “ΖΑΓΟΡΙ” εξασφάλισε καθαρό πόσιμο νερό σε 43.000 ανθρώπους, οι οποίοι υπέφεραν από την έλλειψή του. Η επίτευξη του έργου διευκόλυνε τα παιδιά, ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για λίγο νερό. Τα κρούσματα επιδημιών που οφείλονταν στην έλλειψη καθαρού νερού μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι γυναίκες της περιοχής “χρίστηκαν” υπεύθυνες για τη διαχείριση και βιωσιμότητα του έργου, αποκτώντας ταυτόχρονα έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.
Με την ενέργεια της Κένυας, που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. έθεσε τα πρώτα θεμέλια για την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας που οραματίζεται. 

paidia iroes

“Κάποια παιδιά είναι ήρωες”: Αμέσως μετά, το 2009, το νερό “ΖΑΓΟΡΙ” ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τα παιδιά και την οικογένεια. Μαζί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προχώρησε στη στελέχωση της Γραμμής για τα παιδιά – SOS 1056, με 9 κοινωνικούς λειτουργούς και 5 ψυχολόγους. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Εθνικής Γραμμής, απαντώντας σε περισσότερες από 330.000 κλήσεις, προσέφερε έμπρακτη βοήθεια, επιλύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους αλλά και τα ίδια τα παιδιά.

Επενδύοντας στο χρήσιμο αυτό εργαλείο η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. κατάφερε να σταθεί δίπλα σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αλλά και σε ενήλικους, ευελπιστώντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να παρακινήσουν κι άλλους που θέλουν να προσφέρουν.

fastrac kids

Παράλληλα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. συμμετείχε ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα εμπλουτισμένης εκπαίδευσης “FastTracKids για μη – Προνομιούχα Παιδιά”, μέσω του οποίου “Το νερό Ζαγόρι στάθηκε δίπλα στους Πρωταγωνιστές του Αύριο”: Το “ΖΑΓΟΡΙ” ανέλαβε τη μεταφορά των παιδικών, ηλικίας 3 έως 10 ετών, που δεν έχουν την οικονομική ή κοινωνική δυνατότητα, στους χώρους εκπαίδευσής τους.

Ήταν μια πρωτοβουλία μέσα από την οποία η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. έστειλε το μήνυμα ότι η δημιουργία ευκαιριών για όλα τα παιδιά δεν είναι μόνο κοινωνική απαίτηση αλλά και καθήκον μας.

Leave a comment