×

Η Εταιρεία

Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. είναι μια πρωτοπόρος, ελληνική βιομηχανία, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, που συνεισφέρει ουσιαστικά στην εθνική και την τοπική οικονομία, παράγοντας αξία για την Ελλάδα.

Ιστορία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

1955

Η ιστορία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του ’50 με την ίδρυση εργοστασίου εμφιάλωσης αεριούχων ποτών στην πόλη των Ιωαννίνων. Ιδρυτής του εργοστασίου, ο κ. Ιωάννης Χήτος, με καταγωγή από την πόλη των Ιωαννίνων, ο οποίος με συνοδοιπόρους τους γιους του, Κωνσταντίνο και Αλκιβιάδη, ξεκίνησε την παραγωγή των αναψυκτικών «Ερμής».

Το εργοστάσιο της οικογένειας ΧΗΤΟΣ ήταν τότε μία μικρή σε μέγεθος μονάδα, που επρόκειτο όμως να διαγράψει λαμπρή πορεία στο προσεχές μέλλον.

1980

Ο Ιωάννης Χήτος κράτησε τα ηνία της Εταιρείας για περίπου 25 χρόνια. Το 1980 αναλαμβάνουν τη διοίκηση της Εταιρείας, ο Κωνσταντίνος και ο Αλκιβιάδης Χήτος, μετονομάζοντάς την σε «Hi – J».

1988

Μια χρονιά ορόσημο για τη ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε και για την πορεία της στο μέλλον, αφού το επιχειρηματικό πλάνο των αδελφών Κωνσταντίνου και Αλκιβιάδη υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Σε μια εποχή που η κατανάλωση του εμφιαλωμένου νερού είναι ακόμη αρκετά χαμηλή στην Ελλάδα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., με κύριο όχημα την τεχνογνωσία και την εμπειρία 30 και πλέον χρόνων δημιουργεί το δικό της brand εμφιαλωμένου νερού, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”.

2002

Κι ενώ τα εμφιαλωμένα νερά κερδίζουν έδαφος στην καθημερινότητα των καταναλωτών και η ζήτηση αυξάνεται, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. καθετοποιεί τις παραγωγικές της, διαδικασίες και δημιουργεί την τρίτη εργοστασιακή μονάδα παραγωγής υλικών συσκευασίας (προπλασμάτων pet – preforms και πωμάτων) στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

2012

Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. προβάλλει ως η πλέον αναγνωρίσιμη και ανταγωνιστική εταιρεία στον κλάδο των εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών, με τη μεγαλύτερη γκάμα συσκευασιών και υπηρεσιών, απασχολώντας άμεσα και έμμεσα περισσότερα από 1.200 άτομα συνολικά.

2021

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αντλώντας έμπνευση από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του σύγχρονου καταναλωτή για υγεία, ευεξία και απόλαυση στην καθημερινότητα,
διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και επενδύει στην κατηγορία του Βιταμινούχου Νερού, λανσάροντας τη νέα προιοντική σειρά “SUPERFRUITS WATER”.

Στην εξαγορά του 100% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού, ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ προχώρησε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.
Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ εμφιαλώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΗΡΕΙΑ”, το οποίο διαθέτει υψηλή ποιότητα και πολύ καλή αναλογία των ωφέλιμων ιόντων Ασβεστίου / Μαγνησίου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διακρίσεις ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

 • THE MOST ADMIRED COMPANIES IN GREECE – TOP 20

  H ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στο TOP 20 της λίστας “The Most Admired Companies in Greece”.

 • ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2019, στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας.

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ETHOS

  Η εταιρεία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. επιβραβεύθηκε για την υπεύθυνη συμπεριφορά της προς την κοινωνία και προς το περιβάλλον, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

 • GROWTH AWARDS «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 • GROWTH AWARDS «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» – ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

  Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνδυάζοντας τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργανώθηκαν από τη Eurobank και την Grant Thornton.

 • ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  Για 9η συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2019, στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας.

 • «TRUE LEADER» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, διακρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά ως ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της ελληνικής αγοράς, μεταξύ των καλύτερων επιχειρήσεων την Ελλάδα, με βάση τις επιδόσεις του οικονομικού έτους 2017, λαμβάνοντας τη σημαντική διάκριση «True Leader» της ελληνικής οικονομίας.

 • ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  Για 8η συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας «Diamonds of the Greek Economy 2018».

 • ΑΙΩΝΟΒΙΑ BRANDS 2018 – ΧΑΛΚΙΝΟ

  Χάλκινο βραβείο για το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ στο θεσμό των ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ BRANDS

 • TRUE LEADERS

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ λαμβάνει τη σημαντική διάκριση «True Leader» της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύοντας τη δυναμική της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 • TRUE LEADERS

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διακρίθηκε ως ένας από τους «True Leaders» της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο του θεσμού της ICAP Group, όπου επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους ομίλους-ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

 • GREEK EXPORTS AWARDS 2017

  Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέσπασε τρία χρυσά βραβεία στα Greek Exports Awards 2017 και πιο συγκεκριμένα, χρυσό βραβείο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού “Top Greek Export Company”, χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Industrial Export Company” και χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Branded Export Product”. Τα βραβεία αυτά είναι η απόλυτη επιβράβευση της εταιρίας στον έντονο εξαγωγικό της προσανατολισμό.

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2017 – DIAMONDS

  Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία μας λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2017”.

 • ACTIVE GREECE 2017 «ΔΙΑΚΡIΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»

  Βράβευση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την εξαγωγική της δραστηριότητα.

 • MBA INTERNATIONAL & CSE «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»

  Διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ από το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου και το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2016 – DIAMONDS

  Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία μας λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2016”.

 • ACTIVE BUSINESS AWARDS 2015

  H ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. διακρίθηκε για τις εξαγωγικές της επιδόσεις με το βραβείο "Active Business Awards 2015".

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2015 – DIAMONDS

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2015”.

 • TRUE LEADERS

  Η εταιρεία μας διακρίθηκε για 2η φορά ως ένας από τους «True Leaders» της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο του θεσμού της ICAP Group, όπου επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους ομίλους-ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

 • ΣΒΒΕ «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»

  Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) βράβευσε τη ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την εταιρική κοινωνική της ευθύνη.

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2014 – DIAMONDS

  Για 3η συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία μας λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2014”.

 • TRUE LEADERS

  Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. διακρίθηκε ως ένας από τους «True Leaders» της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο του θεσμού της ICAP Group, όπου επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους ομίλους-ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

 • ΣΒΒΕ «ΑΡΙΣΤΕΙΑ – ΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

  Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) απένειμε στην εταιρεία μας τη σημαντική διάκριση «Αριστεία – Μεσαία Επιχείρηση» για τη σταθερή της ανάπτυξη, την καινοτομική επιχειρηματικότητα, την επένδυση στην εξωστρέφεια και το κοινωνικό της έργο, τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές περιβάλλον.

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2013 – DIAMONDS

  Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2013”.

 • TRUE LEADERS

  Η εταιρεία μας διακρίθηκε ως ένας από τους «True Leaders» της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο του θεσμού της ICAP Group, όπου επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους ομίλους-ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2012 – DIAMONDS

  Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. λαμβάνει τη διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2012”.

 • ICAP GROUP «STRONGEST COMPANIES IN GREECE»

  Η εταιρεία μας εντάχθηκε και πάλι στις «Strongest Companies in Greece»* της ICAP Group.

 • THE MOST ADMIRED ENTERPRISES 2011 – DIAMONDS

  Διάκριση “Diamonds - The Most Admired Enterprises 2011”. Η εταιρεία μας συμπεριλήφθηκε στις υγιέστερα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές επιχειρήσεις την περίοδο της κρίσης, που παρουσιάζονται στον ετήσιο Επιχειρηματικό Οδηγό “Diamonds 2011”, της STAT BANK. Η επιλογή πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 3.500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας, βάσει 10 οικονομικών δεικτών, που ορίστηκαν ως κριτήρια πιστοποίησης της αξιοπιστίας και της υγιούς τους πορείας.

 • ICAP GROUP «STRONGEST COMPANIES IN GREECE»

  Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. εντάχθηκε στις «Strongest Companies in Greece» της ICAP Group, ως μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών, επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι πραγματικά υψηλή. *Οι «Strongest Companies in Greece» είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (credit ratings) της ICAP Group. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα «Strongest Companies in Greece» έχει μόνο μια στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 • ΕΣΤΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΠΑΙΝΟΣ

  ΕΠΑΙΝΟΣ για τη ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., από την Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής για την ευγενική προσφορά της στο δύσκολο έργο του φορέα.

 • A.S.B.I. «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»

  Η εταιρεία μας κατέλαβε την 5η θέση στο κοινωνικό βαρόμετρο A.S.B.I., σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες αναγνωρίζουν τις κοινωνικά υπεύθυνα εταιρείες που ξεχώρισαν στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Καινοτομία

Η ιστορία μας γράφεται μέσα από την τόλμη μας να εφαρμόζουμε νέες πρακτικές και να παράγουμε προϊόντα που υπηρετούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειλικρίνεια

Η πολύχρονη εμπειρία, η τεχνογνωσία και οι διακρίσεις μας αποτελούν απόδειξη της αξιοπιστίας μας.

Σεβασμός

Κάθε απόφαση και κάθε βήμα μας γίνεται με υπευθυνότητα προς τους εργαζόμενούς, τους συνεργάτες, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Το Όραμά μας

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πατρίδα μας, είναι η έμπνευσή μας για να επενδύουμε και να αναπτυσσόμαστε. Η δραστηριότητα μας πηγάζει από την ελληνική φύση δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και όφελος στους πολίτες της χώρας.