Το ΖΑΓΟΡΙ χορηγός του Πάρκου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

Το ΖΑΓΟΡΙ χορηγός του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019

Την Τετάρτη 1 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, η Τελετή Έναρξης Λειτουργίας του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων”, το οποίο δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κύριο Μάξιμο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος επισήμανε ότι το Πάρκο Ανακύκλωσης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που ευελπιστεί να γίνει το πρώτο υλοποιημένο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας στην Ήπειρο, ενώ έκανε ιδιαίτερη ευχαριστήρια αναφορά στην οικογένεια Χήτου και την εταιρεία για τη χρηματοδότηση αυτής της σημαντικής πράσινης πρωτοβουλίας αλλά και την ουσιαστική στήριξη στο πρόγραμμα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, είναι χορηγός αυτού του καινοτόμου Έργου, μοναδικού στην Περιφέρεια της Ηπείρου, το οποίο είναι σύμφωνο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, καθώς και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ακολουθεί ένα πρότυπο ποιοτικής λειτουργίας, φιλικό προς το περιβάλλον και τους καταναλωτές, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 17:33